Používám zkratky tsp. (lžička) a tbsp. (lžíce)
Množství ber s rezervou, přidávám od oka
Upozorňuji, že MÁLO sladím
Jo a tykáme si!! :-)))

3. března 2016

Graham nebo štrůdl

Budeme potřebovat:

Těsto:
1/4 kg žitné mouky grahamového typu
(na štrůdl obyč. hladká - nezapomeň prosít)
špetka soli
1 vejce
100 g másla
2 tbsp. vlažné vody
1 tbsp. octa

Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme min. na půl hodiny odležet ve folii do lednice.
Pro grahamový koláč těsto rozprostřeme (rozmačkáme) do formy a dáme náplň podle chuti. Ja miluju mák, takže nemohl chybět, na druhou půlku jsem dala jablka. Dokázala bych si představit nějakou tvarohovou vrstvu s ovocem - těsto je sušší a slané.

Domácí těsto na závin mám vyzkoušené, je jednoduché a výborné. Recept je z MENU domů na Streamu (Jablečný štrůdl).

Tip!
Já do jablečného štrůdlu přidávám mimo skořici i kokos - moc dobré!

Dobrou chuť :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat