Budeme potřebovat:
Korpus
125 g ovesných vloček
125 g celozrnné žitné mouky grahamového typu (já použila tuhle)
50 g třtinového cukru
80 g másla
2 tbsp. arašídového másla (zbytečná snaha, buď přidat nebo nedávat vůbec, nebylo vůbec cítit)
1 tsp. prášku do pečiva
2 tsp. mleté skořice
trochu mléka/vody na spojení těsta
Náplň
80 g máku
1,5 tbsp. kukuřičného sirupu
trochu skořice
trochu skořice
vlažná voda
Opět jednoduchá příprava a skvělý výsledek! Všechny sypké věci smícháme dohromady, přidáme rozpuštěné máslo (můžeme přidat i arašídové) a pro spojení těsta přidáváme vodu nebo mléko. Hotové těsto dáme do formy a vytvoříme korpus. Náplň vytvoříme, tak, že smícháme všechny ingredience dohromady.. Jak jinak taky, že jo? :-)) Rozprostřeme na korpus a dáme péct na 180°C asi na 20 min. (tak na dvě cigaretky, jak říkávala babička :-)))
U jednoho klínku to neskončilo |
Tip!
Do těsta můžete přidat oříšky
Mně nevystačila náplň, proto jsem přidala domácí povidla. Příště zkusím dát tenkou vrstvu mezi korpus a makovou pokrývku :-)))
Hotový grahamáč |
Žádné komentáře:
Okomentovat