Používám zkratky tsp. (lžička) a tbsp. (lžíce)
Množství ber s rezervou, přidávám od oka
Upozorňuji, že MÁLO sladím
Jo a tykáme si!! :-)))

24. února 2016

Uzenáč po indicku

Budeme potřebovat:

uzené tofu
cibule
česnek
mrkev
zelí
máslo/olej
hořčice
mléko/smetana
kari koření
sušený zázvor
sůl

Cibulku necháme zpěnit na másle přidáme na plátky česneku, proužky mrkve, nakrájené zelí a na kostky nakrájené uzené tofu, přidáme nálev z tofu a podlijeme vodou. Přidáme kari koření, trochu sušeného zázvoru, hořčici, osolíme a dusíme dokud není zelenina měkká. Nakonec přidáme mléko nebo smetanu a chvíli povaříme.
Uzenáč po indicku se skvěle hodí k rýži, bramborové kaši, těstovinám, ...

Dobrou chuť! :-)

Tip!
Zkus použít místo tuku kokosový olej (nebo alespoň přidat)

Uzenáč naložený v pánvi


Žádné komentáře:

Okomentovat